neděle 10. prosince 2017

Vánoční cukroví-voňavé lístečky



Vánoce jsou opět za dveřmi, proto jsem tu s dalšími recepty na vánoční veganské cukroví. Tentokrát to je variace na Valentýnská srdíčka. Mikuláš nám totiž donesl testovací krabičku různých koření Pečeme cukroví od Sonnentor. Krabička obsahuje 5 druhů koření po 2 pytlíčkách. Vybrala jsem pro začátek Kuchen-Keksgewürz z řady Hildegard. Pokud by vám tohle koření chutnalo, dá se koupit i samostatně ve větším balení. Je určeno do sušenek a koláčů a voní trochu perníkově, ale není přímo na perníčky. Pokud tohle koření nemáte, klidně použijte třeba jen mletou skořici. V receptu na Valentýnská srdíčka používám veganskou smetanu na šlehání, tentokrát jsem použila dostupnější a levnější verzi - veganskou sojovou smetanu na vaření (měla jsem od Alpra, ale je to jedno).


Suroviny na těsto: 500g polohrubé mouky, 250 ml veganské sojové smetany na vaření (běžné supermarkety, Zdravá výživa, internet, apod.), 250g kokosového oleje (Zdravá výživa, supermarkety, internet,...), koření z řady Hildegard od Sonnentor (Kuchen-Keksgewürz) asi 2 čajové lžičky  
na obalení: asi 250g moučkového cukru, koření z řady Hildegard od Sonnentor (Kuchen-Keksgewürz) asi 2 čajové lžičky


Kokosový olej nechte při pokojové teplotě chvíli nahřát, pak jej nastrouhejte do mísy a přidejte všechny suroviny na těsto. Dobře zpracujte.


Těsto by mělo mít strukturu bez hrudek kokosového oleje, dobře je to vidět po rozkrojení.


Těsto vyválejte na 3-4 mm a vykrajujte tvary. 


Pečte na 180°C do růžova (lepší jsou menší tvary, můžete je dávat blízko sebe na plech, moc nenabydou, dávejte je na pečící papír).


V misce smíchejte moučkový cukr a koření. Ještě teplé upečené cukroví obalte ve směsi.


Hezký předvánoční čas přeju;)

Žádné komentáře:

Okomentovat