neděle 8. ledna 2017

Vánoční cukroví: Nepečené plněné datle


Tohle cukroví je jedno z nejprimitivnějších, co znám, nepeče se a zvládnou to i děti. Jediný časový problém představuje vypeckování datlí a důkladná prohlídka, zda není datlička červivá. Doporučuju na to využít vegana, pro kterého to děláte, bude mít jistotu, že jsou datle opravdu veganské;)

Suroviny: vypeckované sušené datle, oloupané mandle v celku (kolik kusů datlí, tolik kusů mandlí), čokoláda na vaření bez palmového tuku (třeba ta z Lidlu) a krapet kokosového oleje (na 100 g čokolády stačí asi 1 polévková lžíce) 


Postup: Místo pecky do každé datle vložte mandli. Ve vodní lázni (dolní kastrůlek s vodou na rozpálené plotně, horní miska nejlépe plechová s nalámanou čokoládou a tukem) rozpustíte čokoládu s kokosovým olejem a hotové datle v čokoládě namáčíte. Dávejte na pečící papír, ztuhlé vám půjdou pěkně odloupnout. Kdo je hračička, může posypat ještě třeba sekanými ořišky, kokosem, nějakým veganským zdobením apod. Pokud čokoládu tolik nemusíte, stačí hotové datle jen lehce čokoládou postříkat tenkým pramínkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat